JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2023 15:14:00

Od nynější 5K nic nečekám

Od nynější 5K nic nečekám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kritice vlády exprezidentem Václavem Klausem

 Exprezident Václav Klaus je k současné vládě a jejímu výkonu také kritický jako další exprezident Miloš Zeman. VK jde však dále a natvrdo říká, že bude třeba dělat plošné škrty. Tady nesouhlasím a doporučuji vrátit se po původně avizovaných dvou letech ke zdaňování superhrubé mzdy.

Zrušena byla především hlasy ODS a ANO, a státní rozpočet tak přišel za dva roky cca o 200 mld Kč příjmů. Každý může udělat chybu, ale jen blbec chybu opakuje. Naopak na hloupé nápady, jako vodné a stočné (a řada dalších sociálně citlivých položek) do nejvyšší sazby DPH, je třeba rychle zapomenout.

P.S. samozřejmě, že bych si přál jako levicový volič úplně jinou daňovou politiku, vyšší progresi, sektorovou daň, vyšší angažovanost státu při bytové výstavbě, vyšší zdanění dividend resp.odlivu kapitálu z ČR a mnoho dalšího, ale toto vše je reálné až s novou skutečně levicovou vládou. Od nynější 5K nic nečekám…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama