JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2019 13:05:00

Proti zaslepenosti a blbosti komunálních politiků jsem bojoval v Brně

Proti zaslepenosti a blbosti komunálních politiků jsem bojoval v Brně

Komentář na facebookovém profilu k znečištění pomníku maršála Koněva a reakci některých politiků

 Maršál Ivan Stěpanovič Koněv patřil neoddiskutovatelně k osvoboditelům Prahy, přivítali jej Pražané a přijal a vyznamenal jej s projevy díků na Pražském hradě v roce 1945 i prezident republiky Edvard Beneš. V roce 1963 odešel do penze a v roce 1968 neřídil ani se neúčastnil srpnové okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy, v roce 1970 odmítl přijet převzít do Československa vyznamenání od normalizačního vedení státu.

Jeho roli v Maďarsku či NDR nesměšuji se zásluhami o osvobození Československa ve 2.světové válce, to přísluší Maďarům či východním Němcům. Stydím se za lidi, kteří zneuctili jeho pomník, a naopak děkuji těm, kteří jej z vlastní iniciativy očistili navzdory názorům starosty městské části (viz vyjádření tiskového mluvčího městské části - Pan starosta (Ondřej Kolář - pozn. ČTK) jasně řekl, že dokud se s ruskou ambasádou nezačne konstruktivně jednat o tom, kam tu sochu přesunout, tak tam ta barva zůstane," řekl Šrámek).

Bojoval jsem jako poslanec před více než deseti lety proti ideologické zaslepenosti a blbosti komunálních politiků v Brně (interpeloval jsem Topolánkovu vládu, když tehdejší činovník ODS Pelán v Brně - Králově Poli přepisoval historii flexkou na památníku padlým Rudoarmějcům), bude třeba v tomtéž pokračovat v Praze. Kdo ze součaných poslanců ČSSD se toho ujme?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama