JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2020 17:06:00

Stát by měl připravit postcovidové balíčky pro regiony

Stát by měl připravit postcovidové balíčky pro regiony

Nejen jako bývalý předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman, ale především jako občan plně podporuji požadavek nynějších kolegyň a kolegů hejtmanů na pomoc státu s financováním investic do dopravní infrastruktury.

Tato pomoc začala už v minulém volebním období naší dohodou s tehdejší vládou premiéra Sobotky, na kterou navázala i vláda premiéra Babiše. Kraje navíc už roky usilují o to, aby se tato podpora stala systémovou, nejlépe ze zákona a neměla jenom ad hoc formu z roku na rok. S ohledem na dopady COVID-19 samozřejmě zcela podporuji i požadavek na pomoc státu s financováním výpadku dopravní obslužnosti. Za sebe říkám, že by stát měl připravit KOMPLEXNÍ BALÍČEK POSTCOVIDOVÉ POMOCI REGIONŮM, ve kterém by pomohl financovat potřebné investice nejen dopravní, ale také investice do regionálního zdravotnictví, sociálních služeb, školství, přípravy IZS na krizové stavy a další.

Potřebujeme nastartovat zemi, regiony i města a obce společně. Za mne má výše uvedené určitě větší prioritu, než např. odkup soukromých aerolinek. Každá miliarda vložená vládou do rozvoje regionů bude super.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama