JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2012 16:08:38

Vážená paní ministryně,

Vážená paní ministryně,

společný zájem Ministerstva kultury České republiky a Jihomoravského kraje, kterým je oprava chátrajícího barokního skvostu – zámeckých jízdáren v Lednici -, se v posledních dnech stává terčem negativní mediální kritiky na výši vynaložených prostředk


Projekt “Zámecká jízdárna v Lednici - multifunkční centrum“ je realizován ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím Integrovaného operačního programu (IOP) „Vracíme památky do života“. Ministerstvo kultury ČR je Řídícím orgánem IOP oblasti intervence 5.1 „Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví“ v aktivitě 5.1b. Vzhledem k tomu, že je tak ministerstvo kultury kontrolním orgánem projektu a kontroluje vše až do detailů, jakým je text pozvánky na slavnostní zahájení stavby, žádám Vás o provedení prověření celého uvedeného projektu.

                Jedná se o dotační program Ministerstva kultury ČR pro Multifunkční centrum zámek Lednice, zájmové sdružení právnických osob Centrály cestovního ruchu jižní Moravy, města Lednice, Masarykovy a Mendelovy univerzity a Jihomoravského kraje. Proto je mi líto, že negativní mediální kritikou je znehodnocována práce všech těchto subjektů.

                Budoucnost a rozvoj Lednicko-valtického areálu musí zůstat společným zájmem Ministerstva kultury ČR a Jihomoravského kraje. Jsem proto rád, že jsme se při našem posledním setkání dohodli právě na posílení koordinace vzájemných aktivit při oživení tohoto areálu. Rád bych se proto s Vámi v této věci ještě jednou v nejbližších dnech setkal .

Děkuji a těším se na další spolupráci


JUDr. Michal Hašek, v.r.

hejtman Jihomoravského kraje Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama