JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2015 21:34:00

Venkovní knihovna může dostat mladé od počítačů

Venkovní knihovna může dostat mladé od počítačů

Venkovní knihovna nabídne stovky knih. Prvním čtenářem byl hejtman

 Vyřazené knihy z knihovny starosty i dalších obyvatel Újezdu u Brna. To byl impuls ke vzniku venkovní knihovny, kterou ve čtvrtek 16. července slavnostně otevřel hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek právě se starostou města Janem Hradilem.

„Je to skvělý nápad a inspirace pro další obce. Knihovna je volně přístupná a každý si může půjčit knížku podle libosti. Myslím, že to může i mladé lidi dostat ven od počítačů,“ pochvaloval zajímavost hejtman Michal Hašek.

Celkem má město k dispozici na 2 500 knih, které postupně do knihovny doplní. Knihovna má také svůj řád, knížku si lidé mohou zdarma vypůjčit a pak ji vrátit. „Lidé ale nesmí knihy sami dávat do polic, nechceme tam mít nevhodnou literaturu. Takže knihovnu pravidelně kontrolujeme,“ prozradil starosta Hradil, který velmi ocenil, že knihovnu otevřel právě hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama