JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2020 9:41:00

Zemědělci a potravináři bojují stejně statečně jako jiné profese

Zemědělci a potravináři bojují stejně statečně jako jiné profese

Zemědělství je zatím mimo hlavní pozornost a zájem v souvislosti s koronavirem. Přitom zemědělci a v této fázi zejména potravináři bojují stejně statečně jako jiné profese.

 Starají se o to, abychom byli plynule zásobováni potravinami v době krize. Zaslouží si naše obrovské poděkování.

Útlum české ekonomiky bude mít negativní vliv i na sektor zemědělství, proto ministr Toman předložil včera vládě návrhy na eliminaci dopadů koronavirové pandemie na naše zemědělce a potravináře. Pro laiky nejde jenom o to, udržet teď ve dnech a týdnech potravinářskou produkci, ale v horizontu měsíců je třeba zvládnout jarní zemědělské práce v rostlinné výrobě, udržet stáda zvířat v živočišné výrobě, nevzdat boj s kůrovcem v lesích atd. To vše při zavřených hranicích, omezeném pohybu lidí, paralýze dodavatelsko-odběratelských vztahů a platební schopnosti řady subjektů atd.

I na zemědělcích bude záviset, jak se země popere s následky koronaviru a jak bude probíhat ekonomická obnova státu k novému Česku. Opatření, jako odpuštění zdravotního a sociálního pojištění, v této situaci pro celý sektor by měla být samozřejmostí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama