JUDr. Milan Jančík, MBA

Praha 5
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2010 17:23:17

Jančík se vždycky hodí

Jančík se vždycky hodí

V poslední době se opět objevuje v médiích řada článků a informací, které se týkají mé osoby a také městské části Praha 5. Píše se o řadě věcí, které jsem údajně spáchal. Je to jednoduché – Jančík se vždycky hodí. Třeba i k zakrytí jiných problémů.

V poslední době se opět objevuje v médiích řada článků a informací, které se týkají mé osoby a také městské části Praha 5. Píše se o řadě věcí, které jsem údajně spáchal. Dokonce novináři zdůrazňují, že kdyby měli zveřejnit všechny mé "pochybné" kroky, nestačilo by na to například ani na jedno vydání jejich novin. Protože většinou jen dokola opakují věci, o který již mnohokrát psalo, jde o tvrzení zjevně hyperbolizované. Skoro bych řekl, že se vždy do svých textů snaží vtěsnat všechno, co kdy posbírali. Je to jednoduché – Jančík se vždycky hodí. Třeba i k zakrytí jiných problémů.

 

Hyperbolizace - to je problém, se kterým se utkávám velmi často. Myslím tím neustálé opakování a zveličování několika případů rozhodnutí, které jednou kdosi označil za "kontroverzní" a které jsou od té doby znovu a znovu opakovány. Nebavilo mě nikdy a nebaví mě ani nyní tato tvrzení stále uvádět na pravou míru, protože to je otravné a mám své práce dost.

Dotknu se nyní jenom několika uvedených tvrzení. Především upozorňuji, že u všech článků, které o své osobě čtu a ve kterých je zmínka, že věc šetřila policie, bylo vždy výsledkem rozhodnutí o odložení případu. Již nyní slyším úšklebky mnohých a poznámky, že to někdo "zařídil". Mohu k tomu jenom poznamenat, že tato vyšetřování byla vedena za různých ministrů vnitra a různých policejních ředitelů, z nichž někteří by jistě rádi viděli politika ODS v potížích.

 

Trestních oznámení bylo na mou osobu podáno několik a vždy se ukázalo, že jsem žádný zákon neporušil. Je mi jasné, že každé takto veřejně podané trestní oznámení je vždy účelové a je součástí politické kampaně proti ODS. Ocenil bych, kdyby média s takovou pečlivostí jako o podání trestního oznámení informovala také o výsledku, ke kterému orgány činné v trestním řízení dojdou. Doposud se dočítám pouze o podáních, ale o výsledcích šetření se mlčí.


Neustále se třeba opakuje takzvaná kauza s pozemky Českých drah u Smíchovského nádraží. Dodnes lituji, že tuto investici do skvělých parcel Praha 5 neuskutečnila, protože by to pro ni bylo výhodné jak peněžně, tak i tím, že by získala lepší možnost ovlivnit budoucí podobu tohoto prostoru. Také se psalo, že dráhy nic prodávat nechtěly, nicméně jelikož tyto parcely mají nyní jiného majitele, považuji takové tvrzení za vyvrácené obyčejnou praxí. Přesto se stále opakuje.

 
Jiný příklad. Když mám například na stole návrh na prodej domu dvou zájemcům, z nichž jeden nabízí o trochu více a má také veškeré doklady o tom, že je schopen cenu zaplatit, druhý tam sice bydlí, ale nabízí o malinko méně a především není schopen doložit možnost disponovat částkou ve výši kupní ceny, pak musím rozhodnout jednoznačně a brát nabídku, u které mám jistotu, že městská čtvrť dostane své peníze. Kdybych podpořil opačnou možnost, hazardoval bych se svěřeným majetkem. Podobně bych mohl pokračovat, článek za článkem.

Jsem nazýván kontroverzním politikem. Nestydím se za to. Moje kontroverznost vychází z toho, že mám celkem jasnou představu, co dělat s Prahou 5 a tuto představu se snažím se vší vytrvalostí, jaké jsem schopen, také naplnit. Kdo k nám přijede a pamatuje Barrandov nebo třeba Smíchov před několika lety, ten musí konstatovat, že ve srovnání s ostatními podobnými čtvrtěmi jsme udělali asi největší krok dopředu. Alespoň v to doufám, protože já sám tato místa pamatuji ještě jako poměrně nepěknou periferii. Nyní jsme nazýváni druhým centrem.

Kdo chce dělat změny rychle a efektivně, musí jít za svým tvrdě. To znamená nadělat si nepřátele a stát se "kontroverzním politikem". Ano, jsem "kontroverzní" a jsem takový rád. Unylost a styl "hlavně nikoho nenaštvat" – to mě nikdy nebavilo. Vždycky jsem dokázal přesvědčit dost lidí o tom, že moje představa je správná. Podpora Vás občanů a podpora většiny členů ODS je to jediné, co mě dělá "nezničitelným". Jinak mám pouze dar odolnosti a schopnost nenechat se znechutit.


Vím, že mnozí novináři a politici stále budou psát a zveřejňovat své články a názory, jejichž záměrem bude mě co nejvíce poškodit a démonizovat. Každý kdo měl, má a bude mít zájem se se mnou potkat, má šanci. Rád mu vysvětlím své takzvané kauzy a také mé názory. Věřím ve zdravý rozum čtenářů, diváků nebo posluchačů, stejně jako věřím tomu, že se nenechají zmanipulovat a umějí si udělat na danou věc svůj vlastní názor. Práci naší koalice na radnice ocenili i voliči svými hlasy při volbách do Evropského parlamentu, kde politické subjekty, které se snaží zviditelnit například peticemi na mé odvolání či podáváním různých trestních oznámení, nedopadli právě nejlépe.

 
S úctou Váš kontroverzní starosta Milan Jančík

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama