JUDr. Milan Jančík, MBA

Praha 5
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2010 22:50:39

Vyjádření JUDr. Milana Jančíka, MBA k článkům v médiích

Vyjádření JUDr. Milana Jančíka, MBA k článkům v médiích

Dnešní vydání MF DNES obsahuje na str. 4 článek „Plzeňská práva navrhují zbavit Řápkovou titulu“. Vedle jiných jsem zde jmenován jako jeden z absolventů, se kterými fakulta zahájí správní řízení o odebrání titulu magistr.

Postup pana děkana Fakulty právnické Západočeské univerzity Jiřího Pospíšila musím, bohužel, označit za ovlivněný volbami – pouze připomínám, že pan Pospíšil kandiduje za ODS v Plzeňském kraji a je stínovým ministrem spravedlnosti. Nemám naprosto nic proti přešetření způsobu studia kohokoliv, nicméně podobný humbuk 14 dní před volbami je pouhá agitace. Zvláště znepokojující pak je, že stejně jako v řadě minulých případů, kdy se fakulta rozhodla k nějakému kroku, i tentokrát se o tom absolventi školy dozvídají z tisku v podobě informace od „důvěryhodných zdrojů“ a nikoliv například formou osobního dopisu od děkana či rektora, což bych považoval za elementární slušnost. Jak je vidět, na škole za působení nynějšího děkana bují donašečství a nestandardní praktiky, neslučující se s tradicemi akademické půdy a samo o sobě by to pro pana Pospíšila mělo být důvodem k rezignaci na funkci. Fakt, že jeho podřízení cíleně informují sdělovací prostředky o některých případech a svévolně zveřejňují některá jména před tím, než jsou oznámena oficiálně, je ostudný a ukazuje to fakultu právnickou Západočeské univerzity jako školu obsazenou nedůvěryhodnými lidmi.

 

Z odborného hlediska musím poznamenat, že celý postup právnické fakulty je velmi problematický a sám pojem „zahájení správního řízení“ je ve vztahu k magisterským titulům nesmyslný. Za jeho použití v této souvislosti, by na slušné škole student odešel ze zkoušky s nepořízenou.

 

Připomínám, že jsem již před několika měsíci seznámil novináře se svými pracemi, se kterými jsem získal titul magistra i doktora práv, ukázal jsem svůj index a další doklady, které velmi přesně dokazují jak složení zkoušek, tak i úroveň mé vědecké práce, byť to nebylo mojí povinností, ale dobrou vůlí. Jen pro pořádek uvádím, že žádný právní předpis ČR neukládá absolventovi uchovávat dokumenty o průběhu či ukončení jeho studia. Naopak platná legislativa ukládá škole, i univerzitě, řádně archivovat veškeré dokumenty o zahájení, průběhu a ukončení studia všech jejích absolventů.

 

Napsal jsem také rektorovi fakulty právnické Západočeské univerzity a upozornil jej, že jsem připraven předložit všechny mě dostupné doklady o studiu, pokud k tomu budu školou vyzván. Přestože jsem rektorovi univerzity poslal již dva dopisy (viz příloha), stále jsem na ně nedostal žádnou odpověď. Dále jsem poslal rektorovi, podle § 2, odst. 1, zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, žádost o podání informace, viz příloha, o spolupráci fakulty právnické ZČU s Mgr. Fr. Korbelem, Ph. D. I přes výše citovaným zákonem stanovenou povinnost, mi fakulta dodnes informace neposkytla. 

 

Považuji postup pana Jiřího Pospíšila, děkana fakulty právnické Západočeské univerzity, za naprosto nepřijatelný lidsky i odborně, za politicky nekorektní a morálně pochybený. Fakt, že lidé z jeho blízkosti informují tisk dříve, než jsou vydány oficiální informace, je důkazem manažerského selhání pana Pospíšila a to, že podobným praktikám pouze přihlíží, naprosto zpochybňuje jeho politickou integritu i právo kandidovat do Poslanecké sněmovny ČR.

 

S úctou

 

JUDr. Milan Jančík M.B.A.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama