JUDr. Naděžda Kratochvílová

  • R2014
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2014 16:02:05

Nač přesvědčovat voliče činy? SNOP stačí plivat špínu

Nač přesvědčovat voliče činy? SNOP stačí plivat špínu

O politické kultuře v ČR nemá cenu polemizovat. Ovšem co se děje před letošními komunálními volbami, je příliš. Na Praze 5 se o přízeň voličů uchází i hnutí SNOP, které bez uzardění pár dní před volbami hanlivě pošpinilo současné i bývalé vedení MČ.

Nač vytahovat zásluhy v práci odvedené pro občany, když stačí kolem sebe šírit lži a špinavosti, že?

Sdružení SNOP (Sdružení Nezávislých občanů Prahy 5) se na svém webu tasí zejména hesly typu boje proti korupci. Na tom není nic špatného, ale taktika lživých a obviňujících výkřiků do tmy vůči bývalým i současným kolegům z vedení Městské části Prahy 5 je přinejmenším nekorektním politickým bojem a laciným gestem. Navíc články nejsou podepsány jmény autora.


“Sdružení SNOP, které má v čele kolegu radního Ing. Jiřího Vejmelku, jen několik dní před volbami přišlo na svém webu s článkem “Kdo všechno kandiduje na radnici Prahy 5”, kde naprosto bezprecedentním způsobem typu bulvárního útoku nepodloženými výroky útočí na bývalou i současnou reprezentaci radnice. Kromě toho, že mě mrzí naprosto neprofesionální a nekolegiální chování sdružení, kterému předsedá můj kolega radní, tak jde o faktickou náplň obvinění,” poukázala na nekorektní praktiky SNOPu místostarostka Prahy 5 JUDr. Naděžda Kratochvílová z hnutí RESTART 2014.


Kandidátka hnutí RESTART 2014 Kratochvílová, která byla též hanlivě osočena, se samozřejmě plně ohrazuje proti obsahu článku a ukazuje zejména na legislativní rozměr problému: “Ze své advokátní praxe v tomto způsobu útoku spatřuji jednoznačný základ pro možnost činit příslušné právní kroky. V dnešní civilizované společnosti bych neočekávala takto amatérský přístup šíření pomluv bez jakéhokoliv uvedení důkazů pro svá tvrzení,” vysvětluje svůj postoj Kratochvílová (RESTART 2014).


“Mrzí mě i způsob jejich politického boje. Místo, aby přesvědčovali občany tím, co pro ně udělali, útočí lživě a podle na ostatní. My se namísto takového přístupu snažíme komunikovat o své dosavadní práci na Praze 5 a o plánech do budoucna,” řekla JUDr. Naděžda Kratochvílová (RESTART 2014), které se v posledním volebním období podařilo posunout např. projekty čerpání evropských dotací, zavedení bezplatné právní poradny pro občany, revitalizací sportovišť a školských zařízení atd.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama