JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2020 10:57:00

Nenecháme děti v nouzi

Nenecháme děti v nouzi

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zálohovaného výživného

 „Tatínek” (nebo „maminka”) kašlou na placení výživného na své dítě - to je scénář, který zažívá v České republice mnoho samoživitelek a samoživitelů. Jsem fakt alergický na to, když mi někdo řekne: "To si měl/a rozmyslet, s kým to dítě bude mít." To je sice moc „hezký” argument, ale neřeší, že nastalá situace doléhá nejvíc právě na dítě. A to si tuhle situaci samo nevybralo.

ČSSD se proto rozhodla to změnit. Nenecháme děti v nouzi! Samoživitelům, kterým bude druhý rodič dlužit na výživném, pomůžeme po dobu (maximálně) 24 měsíců měsíční částkou až 3000 korun. Současně ošetříme tvrdé vymáhání dluhu po neplatiči ze strany státu. Ulevíme tak samoživitelům a hlavně dětem, které nebudou muset řešit existenční problémy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama