JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2020 12:40:27

Stojíme po boku našich spojenců v boji proti zločinné diktatuře Nicoláse Madura

Stojíme po boku našich spojenců v boji proti zločinné diktatuře Nicoláse Madura

Zahraniční výbor Poslanecké sněmovny znovu potvrdil uznání Juana Guaidó jako prozatímního prezidenta Venezuely

Zahraniční výbor Poslanecké sněmovny České republiky schválil nové usnesení týkající se situace ve Venezuele. V tomto usnesení uznává Národní shromáždění jako jediný legitimní a demokratický parlament, stejně jako demokraticky zvoleného prozatímního prezidenta Venezuely Juana Guaidó.

„K opětovnému usnesení jsme přistoupili poté, co prozatímní prezident země Juan Guaidó koncem ledna znovu složil svoji přísahu. Chceme tím potvrdit, že nadále stojíme po boku našich spojenců a Evropské unie v boji proti zločinné diktatuře Nicoláse Madura,“ vysvětlil předseda zahraničního výboru a autor návrhu usnesení, Ondřej Veselý.

Poslanci současně odmítli pronásledování, zastrašování a perzekuci členů Národního shromáždění Venezuely a odsoudili opakované nedodržování zákonů a porušování lidských práv a základních svobod ze strany Madurova režimu.

Vláda by toto stanovisko měla tlumočit při setkání se zástupci země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama