JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2020 12:06:00

Ti, co tvrdí, že bychom měli vyslat armádu do Řecka, to ani nemohou myslet vážně

Ti, co tvrdí, že bychom měli vyslat armádu do Řecka, to ani nemohou myslet vážně

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2020 – k informaci vlády k situaci na hranici Řecka a Turecka

 Kolegyně, kolegové,

většinou se vystupuje, když nesouhlasíme s předřečníkem, nicméně já jsem se chtěl teď vyslovit pro to, abych kolegu Ondráčka podpořil. Opravdu ti, co tvrdí, že bychom měli vyslat armádu do Řecka to snad ani nemohou myslet vážné. V prvé řadě se podívejte opravdu do Ústavy. My tady debatujeme a bude zajímavé sledovat, jestli ti samí, co teď říkají, pošlete armádu, nebudou proto té debatě o změně Ústavy tak, že česká vláda v určitých případech může vyslat armádu - ta debata tady probíhala a myslím, že jsou to samí, kteří dneska vyzývají vyšlete, to rozporují v tu chvíli. Takže je to nemožné (nesroz.)

A druhá věc. Představte si, že v Německu dojdou k závěru, že nezvládáme situaci na našich hranicích třeba se Slovenskem a pošle nám sem jednostranně Wehrmacht a německou policii. No to bysme koukali, to bysme koukali. To přece nemyslíte vážně. To Řecko o to musí stát. A vzhledem k tomu, že nás o to ještě ani nepožádalo, ani o policisty, natož o armádu, tak my tam přece žádnou armádu ani policisty vysílat nemůžeme. Takže tady podporuji jednoznačně pana kolegu Ondráčka a prosím, přestaňme tady házet těmito slovy, které jsou krásně populistické, ale naprosto mimo zahraničně politickou realitu.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama