JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2017 22:33:59 - Gudrun

Foldyna vs Dienstbier

Mohlo by se stát, že by liberálnější polovina členů strany navrhla za předsedu ČSSD J. Dienstbiera a konzervativnější polovina členů J. Foldynu. Obě poloviny by si mysleli, že s tímto svým lídrem by ČSSD opět postavili na nohy. Byl by to asi velmi vyrovnaný souboj na sjezdu, ale předpokládám, že po zvolení předsedy (Dienstbiera nebo Foldyny) by velká část členů z té druhé půlky odešla z ČSSD a nakonec v obou případech by ČSSD pravděpodobně dostala ještě méně hlasů než tentokrát. Je myslíte tento scénář reálný? Zatím se nikdo o post předsedy moc nehlásí a oba tito pánové by o to mohli stát, protože jsou u té své části členů populární. Koho byste v případě duelu Dienstbier - Foldyna volil vy? Jste liberál nebo konzervativec? Myslíte si, že v senátních volbách se ČSSD u některých kandidátů domluví na podpoře společného kandidáta s jinými levicovými stranami (SPOZ, Strana zelených, KSČM)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2017 6:30:42 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den, oba jmenované pány sleduji již dlouho. Oba jsou krajními představiteli dvou protichůdných proudů v ČSSD, které ostatně pojmenováváte (já jim říkám liberální a národně sociální). A proto již léta vím, že ani jeden z uvedených nemají valnou šanci na zvolení a k rozkolu z důvodu jejich zvolení tak nedojde. Mým cílem je spíše zajímavé lidi obou proudů spojovat, než polarizovat. Nicméně potvrzuji, že liberální pohled na svět je mi blíže,  než národně sociální.