JUDr. Pavel Staněk, MBA

advokát ,člen OR ODS Hradec Králové
  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 19:05:16

STÁVKA V DOPRAVĚ A BENEFITY

STÁVKA V DOPRAVĚ A BENEFITY

Tisková informace

Téma: Stávka v dopravě a benefity

 

 

Občanská demokratická strana v Hradci Králové projednala aktuální situaci ohledně chystané a následně odvolané stávky v dopravě a stále přetrvávající odborové hrozby stávkou v souvislosti se zachováním výhod pro některé zaměstnance. ODS HK se domnívá, že několik týdnů před volbami se jedná o tzv. vydírací stávku, a  že přístup odborářských předáků je velice nezodpovědný, neboť zastavení dopravy může způsobit velké  ekonomické a finanční ztráty. Již sama hrozba stávkou způsobila komplikace řadě pracujících, zejména dojíždějícím, a vyžádala si u dopravců nemalé náklady na zajištění náhradního řešení přepravy. „Situace se měla a mohla řešit systémově již daleko dříve“, prohlásil Pavel Staněk, předseda hradecké oblasti ODS. „Hlavně ale nevidím jediný důvod pro stále přetrvávající systém výhod a benefitů u části zaměstnanců.  Myslím, že je to hlavně snaha levicových stran zviditelnit se před volbami. I vzhledem k schodku rozpočtu státu je to hodně hloupý a jednoduchý populismus“ dodal.

 

 

Občanská demokratická strana v Hradci Králové se také domnívá, že hrozbě stávkou kvůli zaměstnaneckým výhodám není možné ustupovat, byl by to precedent a zároveň výzva i pro ostatní skupiny zaměstnanců. V této době je důležité vytvořit podmínky pro zachování pracovních míst a zajistit výplatu mzdy. Benefity jsou  zajímavé v době konjunktury, kdy je větší poptávka po pracovní síle než nabídka trhu a je nutné pracovní místo více zatraktivnit.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama