JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2021 8:07:06 - nasr_volič

"Boj" o vakcíny....

Dobrý den, pane doktore? Prosím vás, jak dlouho budeme ještě koukat, že je národ ohrožován na životě v přímém přenosu? Vidíme jakýsi "boj" o vakcíny v rámci EU, vidíme že Blatný raději nechá lidi i klidně umírat než aby SÚKL mohl coby organizace SUVERENNÍHO státu rozhodovat či schvalovat vakcíny z Ruska či Číny (a nedostatek vakcín by byl vyřešen)... Co jako strana která toleruje tzv. vládu, co jako člověk a právník můžete udělat s tímhle stavem??? Děkuji a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2021 8:00:35 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za dotaz. Stav počtu vakcín a vakcinace samotná mne také trápí, přestože já zatím o žádném očkování osobně neuvažuji. I proto jsem na minulé schůzi navrhl a prosadil bod na toto téma a každý týden se to diskutovalo. Stanovisko klubu KSČM opakovaně sdělovala kolegyně Aulická-Jírovcová a velmi kriticky jsem vystupoval i já. Vše je dohledatelné ve stenoprotokolech na webu Poslanecké sněmovny. Opakovaně jsem vyzval pana ministra Blatného, aby přestal politikařit a zajistil dostatečný počet vakcín, včetně ruských a čínských nebo aby odstoupil. Osobně jsem jednal s ruskou stranou o možnosti dodávek Sputniku V do ČR a byl jsem a stále jsem připraven do Ruska klidně zaletět. Toto je však plně v kompetenci Vlády ČR a já s tím více už dělat prostě neumím. Přeji hezký den.