JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2020 12:16:18 - XOXONAZ

Nezdá se Vám, že jste s vaničkou vylili i dítě ?

Pane poslanče sice uvádíte ,že jste v zákoně neuvedli slovo domobrana, ale de facto jej definujete v zákoně synonymy jako paramilitární složka. Víte co je domobrana mimo jiné je to i paramilitární ozbrojená složka, která za pomocí zbraní vykonává zadané úkoly, např. ochrana hranic atd. Navíc tím, že jste nespecifikovali zbraně, např. jako střelné zbraně, mohou být de facto sankcionování i lidé kteří budou mít v ruce klacek nebo pepřový sprej. Je zřejmé, že jste s vaničkou vylili i dítě. Schvalováním tohoto oklešťovacího zákona jdete proti zájmům lidu ČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2020 17:09:28 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za názor, ale nesouhlasím. Podmínky pro posouzení paramilitární organizace jsou dány kumulativně, musí být tedy splněny všechny a současně. Váš příklad ostrahy hranic to nenaplňuje. Naopak k tomu by spolek, a klidně s názvem Domobrana, mohl být do budoucna využit. Dnes by nebylo koho tam poslat. Vnímám to tak, že chcete jen kritizovat. Ale chápu, z Vašeho vyjádření jsme zřejmě všichni poslanci blbci, darmožrouti a také vlastizrádci. Přeji hezký den.