JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2015 21:48:37 - Jaria

V minulém dotazu od ozn.STOP

jste uvedl,že každý musí nést odpovědnost za své konání....proč ho tedy už dávno za své konání nenese???Vadí mi jeho chování v EUparlamentu(kdy ho nachytali jak si chodí jen podepsat účast)už měl několik autonehod-od kterých ho zachránila imunita apod.Proč takového kolegu mezi sebou držíte???Víte,že to vaši stranu poškozuje???Pokud chcete ve volbách uspět-nechovejte se jako ostatní strany,které hájí své "černé ovce"ale KONEJTE !!!Jinak budu mít pocit,že do parlamentu sice chcete,ale jen do poklidné opozice bez zodpovědnosti!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2015 7:32:37 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za doplnění dotazu. Ano, napsal jsem, a i na tom trvám, že každý musí nést odpovědnost za své jednání. Odpovědnost jako takové je několika rozměrů, od osobní, politické až po trestně právní. Jako politik můžete vyvodit osobní odpovědnost, kterou nejlépe vyjádříte tím, že sám odstoupíte z funkcí. Tu já preferuji, protože jak sám určitě víte voleného politika odvolat nelze.

Dokáži pochopit, že Vám vadí jeho chování v EU parlamentu, ale na druhou stranu je třeba připomenout, že právě do EU parlamentu se dostal díky preferenčním hlasům, kdy přeskočil kandidáty před ním. Ty preferenční hlasy mu dal volič. A k zmiňovaným autonehodám. Z toho co vím z otevřených informačních zdrojů tak za jednu nehodu měl být postihnut v přestupkovém řízení a ta druhá byly vyřešena dohodou stran o narovnání. Takže žádná imunita a proto nevím proč uvádíte tuto nepravdu. 

KSČM je stranou, která dodržuje Ústavu ČR, zákony této země a tím i presumpci neviny, která je zakotvena v LZPS. Máme stanovy strany a podle těch také jednáme a konáme.