JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2016 8:36:00

Práce je tou nejlepší cestou k návratu do normálního života

Práce je tou nejlepší cestou k návratu do normálního života

Běh se žlutou stužkou - netradiční štafetu s mottem „uteč předsudkům“ podpořilo Ministerstvo spravedlnosti.

 Na trať pražského maratonu se v neděli 8. května postaví štafeta složená z vězňů, bývalých odsouzených a příslušníků vězeňské služby. Spojovat je bude žlutá stužka jako symbol předsudků, které zaměstnávání osob po výkonu trestů provázejí.

„Najít si po odchodu z věznice práci je samozřejmě tou nejlepší cestou, jak se vrátit k normálnímu životu. Logicky pak to přispívá ke snížení recidivy, což je jednou z priorit Ministerstva spravedlnosti. Jsem rád, že věznice ve Světlé nad Sázavou patří k těm, kde se programy pro zaměstnávání daří rozvíjet“ řekl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Účast přislíbili také tři bývalí odsouzení

S návrhem uspořádat v Praze běh inspirovaný singapurským „Yellow Ribbon Run“ přišla právě ředitelka věznice ve Světlé nad Sázavou Gabriela Slováková. Na první ročník akce trénovali čtyři lidé ve výkonu trestu - tři ženy ze Světlé nad Sázavou a jeden vězeň z Kuřimi. Účast přislíbili také tři bývalí odsouzení.

Organizátoři běhu Run Czech společně s platformou Business Leaders Forum připravili pro každého z běžců žlutou stužku, kterou si mohou připnout a podpořit tak myšlenku běhu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama