JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2018 20:50:00

Život na ubytovnách s sebou přináší další problémy

Život na ubytovnách s sebou přináší další problémy

Komentář ministra spravedlnosti na facebookovém profilu k návštěvě vyloučených lokalit na severní Moravě

 Moje třetí návštěva ve vyloučených lokalitách, tentokrát na severní Moravě. Problémy s bydlením měli zatím všude, kde jsme teď byli. Ve městech a obcích fungují soukromé ubytovací objekty, lidé v nich platí ohromně vysoké částky za nájem. Bydlení často nevyhovuje ani základní standardům, současně ale místní úřady nemají pravomoc takový objekt zkontrolovat. A život na takových ubytovnách s sebou zákonitě přináší další a další problémy.

Ale abych nebyl jenom negativní – jel jsem také do ostravské lokality Bedřiška, která sice patří k vyloučeným, ovšem díky práci tamního komunitního centra se proměnila k lepšímu. Působila na mě jako hezké místo, kde lidé žijí v klidu a jsou spokojení, takže považuji za nesmysl, aby odtud museli jít pryč. Proto jsem na místě podepsal petici, která je proti záměru městské části zdejší obyvatele vystěhovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama