JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2021 6:32:00

Říká se, že opakování je matka moudrosti

Říká se, že opakování je matka moudrosti

Středočeský kraj vedený Piráty, STAN a ODS si nedá pokoj. Nabízí se i známé přísloví "nedá pokoj, až tam vleze".

 Kolik podpisů již bylo sebráno na podpisových listinách proti rušení lokálních tratí či výraznému omezování spojů na železnice v Středočeském kraji. Kromě iniciativy sbírající petici se KSČM jako jediná obrátila na občany, obce, městyse, města dotčených tratí, aby vyjádřily nesouhlas s tímto krokem. Ano vyjádřily. Kraj je však jako beran. Zejména Piráti a STAN tvrdě trvají na svém a vše chtějí řešit autobusovou dopravou.

Ptám se, chtějí vědomě zahodit boj za jeden z nejekologičtějších způsobů dopravy osobní a nákladní po železnici? Chtějí vyhodit několik desítek miliónů korun, v odhadu téměř více než 300 milionů korun, za modernizaci těchto tratí v uplynulých dvou letech? Jde jejich krátkozrakost tak daleko, že dokonce svou představu rozšířili o snahu omezit i spoje jak osobní, tak v rychlíkové páteřní přepravě po železnici na hlavních železničních koridorech, například ve směru na Beroun.

Ptám se tedy, co služba, vlastně závazek občanům, udržet dostupnost cesty do zaměstnání, škol, nemocnic..., za službami.

Železniční osobní doprava ve Středočeském kraji díky KSČM fungovala dvacet let bez výrazných výkyvů ve prospěch občanů. Přijdou Piráti, STAN, ODS a vše je jinak. To není služba občanům, to je vydírání občanů. KSČM proti tomuto záměru bude aktivně bojovat.

Neméně závažná je skutečnost, že s jídlem roste chuť. Nestačilo zrušit školné jízdné. Teď náš pravicový kraj se chce zbavit některých příspěvkových organizací. Konkrétně základních uměleckých škol a domů dětí a mládeže, takzvaných „domečků“. Myslím, že zrušením gymnázií v Příbrami a zrušením několika dalších středních škol hrnec prostě přetekl a je třeba říci NE!

Některá města ale plán krajské koalice na převzetí odmítají. Odmítáme ho i my komunisté. Hlas pro KSČM je hlasem pro zachování všech těchto věcí od dopravy po občanskou vybavenost, kterou jsme pracně dvacet let budovali. KSČM je, vážení občané, na Vaší straně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama