JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2011 20:10:43

Vláda odvádí pozornost antikomunistickou hysterií

Vláda odvádí pozornost antikomunistickou hysterií

Za porušení Ústavy a demokratických principů označil místopředseda ÚV KSČM Stanislav Grospič informaci, podle níž by při přípravě návrhu na soudní zákaz KSČM mohla pomoci i Bezpečnostní informační služba (BIS).

"KSČM považuje za vrchol porušení demokratických principů současné společnosti informace, že se ministerstvo vnitra (MV) hodlá zabývat přímým sledováním projevů představitelů KSČM Bezpečnostní informační službou," řekl včera místopředseda komunistů novinářům.

Je podle něj nepřípustné, aby se ministerstvo vnitra a civilní kontrarozvědka zabývaly "sledováním a špehováním parlamentní politické strany, která respektuje a dodržuje právní řád ČR, která usiluje o jeho dodržování a naplňování i v Poslanecké sněmovně, na rozdíl od stran vládní koalice".

Grospič tím reagoval na informaci, že MV při shánění důkazů na případný soudní zákaz KSČM nevyloučilo využití informací od BIS. Je přesvědčen, že kabinet Petra Nečase si uvědomuje, že ztrácí podporu společnosti, a proto odvádí pozornost antikomunistickou hysterií.

"Tato vláda nemá mandát dále vládnout," prohlásil Grospič.   

Stanislav GROSPIČ, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama