JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2010 12:30:00

Zahraniční kapitál zohledňuje jen svůj zisk

Zahraniční kapitál zohledňuje jen svůj zisk

Stanovisko k dočasnému uzavření ocelárny Evraz Vítkovice Steel.

Skupina Evraz Group rozhodla o dočasném zavření jednoho ze čtyř výrobních provozů své ostravské dceřiné firmy. Ocelárna firmy Evraz Vítkovice Steel (EVS) tak od čtvrtka nebude vyrábět. Podle vyjádření zástupce firmy je uzavření provozu ocelárny reakcí na neuspěná jednání se společností Arceolr Mittal Ostrava o cenách tekutého železa. Firma zatím neplánuje žádné propouštění, nenařídila zatím ani hromadnou dovolenou a ani nejednala s odbory o možnosti ponechat doma některé zaměstnance za sníženou mzdu.

Komunistická strana Čech a Moravy však vnímá situaci kolem ocelárny Evraz Vítkovice Steel jako velice vážnou. V případě uzavření této ocelárny by mohlo o práci přijít 320 zaměstnanců a další stovky zaměstnanců v návazných provozech a firmách by rovněž mohly přijít o své zaměstnání. V konečných důsledcích by tak o práci mohlo přijít až tisíc zaměstnanců, což by se významně promítlo do sociální situace na Ostravsku.

Na této skutečnosti se ukazuje, že zahraniční kapitál působící v České republice primárně nezohledňuje zájmy svých zaměstnanců, ale především svůj zisk. KSČM se jednoznačně staví za zachování výroby v této ocelárně, které přinese ekonomickou a sociální jistotu jejím zaměstnancům. To je pro KSČM rozhodující. Nelze opomenout ani odbory, které při jednání s vlastníky firmy mají nezastupitelné postavení a musí být vlastníkem firmy při jednání respektovány.

Stanislav Grospič, místopředseda ÚV KSČM a předseda OS ČMS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama