JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2015 22:03:00

Požadavky Camerona útočí na principy EU

Požadavky Camerona útočí na principy EU

Požadavky, které v dopise předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi vyjádřil premiér David Cameron, omezují některé zásadní evropské svobody, například svobodu pohybu, a jako takové jsou nepřijatelné.

 Ve svém projevu na plénu Evropského parlamentu na to upozorní europoslanec Stanislav Polčák (STAN).

„Jako pro občana České republiky s naší historickou zkušeností je pro mě omezení svobody pohybu nepřijatelné, i když by se mělo dotknout jen části členských zemí. Vždyť právě svoboda pohybu představuje jeden z pilířů Evropské unie, bez něhož je možné si její další existenci jen těžko představit. I v minulosti se přece v případě argumentace přílivem „polských instalatérů“ ukázalo, že jde jen o populistické strašení,“ podivuje se nad britským návrhem Polčák.

Cameronův požadavek na omezení sociálních dávek pro příslušníky ostatních členských zemí postrádá ekonomické zdůvodnění. „K dispozici jsou údaje, podle kterých občané Velké Británie využívají sociálních systémů jiných členských států ve větší míře, než občané jiných členských států britského sociálního systému. Ani tomuto požadavku proto nerozumím,“ říká Polčák.

Porozumění naopak Polčák vyjadřuje například pro požadavek na posílení konkurenceschopnosti a na snížení zátěže kladené na podnikatele. „Diskutovat je určitě možné také o změně postavení národních parlamentů, je ale škoda, že tyto a další věcné požadavky zůstaly ve stínu návrhů, které snad ani nemohou být myšleny vážně,“uzavírá Polčák.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama