JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2012 11:11:00

České dráhy nebudou vozit mezi Ostravou a Prahou vzduch, konečně!

České dráhy nebudou vozit mezi Ostravou a Prahou vzduch, konečně!

Z deníku Víta Bárty

Musel jsem se pousmát nad článkem na serveru iDNES.cz (odkaz) o údajných „obětech konkurenčního boje“. Na první konkurenci otevřenou železniční trať mezi Prahou a Ostravou totiž vyjede méně spojů Českých drah.

Otevření české železnice pro konkurenci bylo jednou z hlavních priorit mého působení na ministerstvu dopravy. A jak se ukazuje, konkurence funguje, na trať se nyní od konce roku chystá již druhý soukromý dopravce, komfort pro cestující se zvýšil i ceny jsou nižší. A ČD začínají být nervózní. Stěžují si, že nedostávají žádné dotace, a proto musí rušit spoje, o které není mezi zákazníky zájem! To je opravdu katastrofa. Konkurence neustále navyšuje počet spojů, a to bez jediné koruny z veřejných peněz.

Tento článek, který visel velkou část dne na hlavní straně iDNES.cz, má své čtenáře pravděpodobně přesvědčit, že snad je konkurence špatná a ubližuje kvalitě dopravního spojení. Opak je pravdou a já jen doufám, že ministerstvo dopravy bude otevírat jednu trať za druhou, jak to ostatně má v plánu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama