JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2011 13:20:00

Co se událo a co to vlastně znamená?

Co se událo a co to vlastně znamená?

Neděle je sedmý den v týdnu, kdy dle biblické křesťanské tradice se odpočívá po týdnu práce. Zamyslím-li se nad tím, co jsme minulý týden ve sněmovně udělali, mám pocit, že na odpočinek nárok nemám a je spíše středa než neděle.

Je dobře, že schválenou sociální reformou omezíme příživnictví a zneužívání dávek, ale v oblasti podpory invalidů hazardujeme s tím, zda zůstanou zachovaná pracovní místa. Improvizujeme v odpovědnosti i dostupnosti za kontrolu sociálních dávek mezi Drábkovými úřady práce a obcemi, kterým odebíráme kompetence. Jediné, čeho VV dosáhli je, že během podzimu musí Drábek koalici předložit koncepce, které koalice musí ještě před účinností zákona schválit.

A tak pořád platí, nyní VV ustupte a v budoucnu my napravíme nedokonalosti. Kde je ale jistota, že se tak stane? Hazard se v létě uzákonil na malém zdanění proti vůli VV, které prošlo jen díky hlasům ČSSD. Dobeš žádá na státní maturitu z angličtiny pro odborné školy dvouletý odklad, neboť školy nemají dostatečnou úroveň. TOP 09 s ČSSD prosadí jen jednoroční odklad a dnes ČSSD s TOP 09 chce prohlašovat nová pravidla pro zahraniční politiku v EU.

Když jsme psali koaliční smlouvu, opakovaně od TOP 09 a ODS zaznívalo, že jak se začne hlasovat jinak než koaličně o sporných bodech, je to konec koalice. Sledujte, kdo s ČSSD hlasuje, je to TOP 09. Není to náhodou tak, že protože se neplní státní kasa – neprojde ekotendr, přestává být výhodné přiznat odpovědnost za špatný výběr daní a ještě nebýt u žádného pořádného výběrového řízení?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout