JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2011 15:50:00

Poděkujme studentům za 17. listopad 1989

Poděkujme studentům za 17. listopad 1989

Svoboda, demokracie, ale také naděje do budoucna. To vše nám přinesla Sametová revoluce, kterou započaly události 17. listopadu 1989. Po 22 letech bilancujeme a hodnotíme.

Ozývá se kritika situace, ve které se nacházíme. Nad touto kritikou se musí nejen politici zamyslet. Na rozčarování veřejnosti se ale snaží přiživovat i lidé, kteří, pokud by komunistický režim přežil, by byli dnes díky své pozici před rokem 1989 "velkými zvířaty". Jsou to nebezpeční, falešní proroci. Proto je zásadní mít i přes hádky na politické scéně stále na mysli, že pokud přijdeme o svobodu, demokracii a naději, čeká nás další totalitní poroba. Važme si naší svobody, važme si naší demokracie. Jsme povinni předat toto dědictví dalším generacím.

Vít Bárta, předseda Poslaneckého klubu Věcí veřejných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama