JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2013 13:58:33

Sobotkova a Rathova slova mě hřejí u srdce, prý ničím „systém“. To je pro mne če

Sobotkova a Rathova slova mě hřejí u srdce, prý ničím „systém“. To je pro mne če

Otevřený dopis Bohuslavu Sobotkovi

Vážený pane Sobotko,

vaším středečním inzerátem, kde jste označil angažmá Věcí veřejných v politice za rozklad státu a chaos, se mi dostalo nebývalé cti. Všichni se totiž mohli přesvědčit a stále se přesvědčují, jak tento stát pod povrchem fungoval, resp. jak byl rozložen, když se Váš hejtman David Rath, chycen se sedmi miliony v krabici od vína, rozpovídal u soudu. Teprve zde se veřejnost dozvěděla o rozkrádání veřejných prostředků a jejich následnému převádění do stranické kasy ČSSD, která je, dle Ratha, použila na financování svého kandidáta Jiřího Dienstbiera v prezidentské kampani.  Veřejnost by se o praktikách vašeho hejtmana, resp. o fungování státu nikdy nedozvěděla, pokud by Věci veřejné prostřednictvím Radka Johna a dosazením nezávislého policejního prezidenta Petra Lessyho neodšpuntovaly vyšetřování, dříve zametaná pod koberec. Ne nadarmo o mně ve strachu hovořil sám David Rath v knize Sabiny Slonkové a prohlásil Bártu za toho, kdo „ničí systém“. Věřte, že mě slova od takového gaunera jen zahřála u srdce.

Chaos tu, pane Sobotko, nastal pouze mezi kmotry, protože to byly zase Věci veřejné, které nabouraly penězovody z ministerstev do sekretariátů etablovaných stran, mezi něž se Vaše ČSSD počítá. Pokud jste pozoroval chaos na tváři vašeho blízkého přítele Radka Pokorného, jehož všichni považují za neformálního vládce Lidového domu, tak je to jen v pořádku.

Vaše strana slibuje fungující stát, přičemž jak jsme se mohli přesvědčit na úrovni krajů, byli to vaši hejtmani, kteří nedokázali ohlídat rozkrádání stamilionů z evropských dotací a my, daňoví poplatníci je dnes musíme s ostudou vracet do Bruselu.

Jestli si takto představujete fungující stát, pane Sobotko, tak vězte, že ani já ani nikdo z VV rozhodně ne.

Vít Bárta

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama