JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2021 4:31:00

Antibabiš a antikomunismus

Antibabiš a antikomunismus

Komentář na facebookovém profilu k předvolební kampani

 Letošní předvolební kampaň má jedno společné s tou poslední prezidentskou v roce 2018. Tehdy šlo všem kandidátům pouze o to, aby nebyl zvolen Miloš Zeman, dnes jde kandidujícím subjektům jen o to, aby ze Strakovy akademie zmizel Andrej Babiš. Musím s uspokojením podotknout, že se to slouhům cizího kapitálu stejně nepodařilo, protože Češi mají vlastní rozum. Tehdy se Drahoš a spol. předháněli v tom, kdo z nich nejvíce zostudí Zemana, dnes se trumfují v tom, kdo přesněji trefí či sestřelí Babiše. Jako trvalý kurs, ze strachu o své podivně získané majetky z dob privatizace a pokračující korupce z veřejných zakázek, svědomitě pečují o to, aby se KSČM už nedostala do sněmovny.

A dál? Dál nic. To je všechno, k antikomunismu se přidal antibabiš, vlastní program nemají právě ze strachu, který předpověděl už komunistický manifest. Nic konstruktivního, snad krom na první pohled nereálných slibů a populistických proklamací. Pravice dnes těžko může lákat voliče kupř. na bytovou výstavbu pro mladé lidi, když v časech vládnutí činila pravý opak a byla to ona, která tu v 90. letech nastartovala developerský byznys a obrovské kšeftování s byty, jejichž cena je dnes závratná a pro mnoho lidí nedosažitelná.

Shrnutí je prosté - "Spolu" a PirSTAN totiž normálním, obyčejným lidem, kterých je v této zemi většina, nemá co nabídnout, poněvadž v minulosti jim všechny sociální jistoty sebrala, a Piráti se k české pravici jen jako pijavice přisáli, protože skutečný program, než ten ukradený, ani nemají. A tak straší komunisty a spoléhají se, že tato primitivní taktika zabere.

Kdo z vás jste sledovali třeba nedělí předvolební debatu na Primě či jiné předvolební diskuse, resp. hlavně představení pánů Fialy a Rakušana či Bartoše, obrázek jste si udělali sami. Taková je prostě realita těchto předvolebních dnů. Andrej Babiš ať se brání sám, nemám důvod ho bránit. KSČM a i já osobně bráním tuto zemi před další devastací stran případné pravicové vlády, která by ve svých důsledcích byla už fatální.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama