JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2013 14:48:58

Chovejte se jako státníci

Chovejte se jako státníci

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl v úterý 25. června hostem pořadu "Události, komentáře" v České televizi.

"Buď se budou pánové chovat jako politici, kteří mají strach z toho, že si pro ně přijde policie a budou si šetřit svůj poslanecký mandát, nebo se budou chovat jako státníci a uvědomí si, že jim nevěří devadesát procent národa a skutečně dovolí občanům, aby znovu rozhodli," uvedl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip v úterních Událostech, komentářích České televize. "Současná vládní koalice nemá legitimitu, kterou ztratila ve chvíli, kdy se rozpadly Věci veřejné," zdůraznil.

Olej do ohně přiléval v diskusi zejména ministr financí Miroslav Kalousek. Ten označil rozhodnutí prezidenta Zemana jmenovat premiérem Jiřího Rusnoka, aniž by se na tom dohodla většina v poslanecké sněmovně, bezprecedentním krokem s tím, že veškerá moc pochází právě z dolní parlamentní komory. Vojtěch Filip však tuto Kalouskovu poznámku rázně smetl ze stolu: "Suverénem není poslanecká sněmovna, ale občan a teprve od něj se odvíjí suverenita parlamentu".

Vášně vyvolala i deklarovaná podpora 101 poslance ve prospěch současné vládní koalice a výrok poslankyně Karolíny Peak o tzv. bianco šeku. "Proč hovoří Karolina Peak o bianco šeku? Co to je šek? Bianco šek je platební dokument. Ptám se, co tam na tom dokumentu chybělo? Datum, cena…,“ zeptal se Filip a pokračoval: „Kvičíte, že vás zbavil někdo moci. Po třech letech jste udělali takové dluhy a takovou ostudu České republice v zahraničí a teď si ještě troufáte říct, ‚my budeme vládnout, my máme 101 podpisů‘. Kolik stály ty podpisy? Kolik lidí ještě zavřou?! Vaše neschopnost řídit tuto zemi se jasně prokázala a občané vám už nevěří,“ řekl bez obalu předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama