JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2011 15:31:25

Matení pojmů jako způsob manipulace

Matení pojmů jako způsob manipulace

Po dobu více než 20 let se setkáváme v naší zemi s tím, že místo pravdy a lásky máme jen lež a přetvářku.

Hlasatelé nové morálky se nejprve subjektivní kritikou minulosti pasovali do rolí zachránců a nositelů jediných pravd, ale nebyli a nejsou ani morální, ani praxe nepotvrdila, že mají pravdu. Rozpor mezi jejich slovy a činy je děsivý.

Vzpomeňme jen to nejzákladnější. Z "neekonomiky" měla být ekonomika. Namísto toho po výprodeji národního hospodářství prostřednictvím podivných privatizací, restitucí a neviditelné ruky trhu je Česká republika zbavena své ekonomické základny a katastrofálně zadlužena. Místo politické kultury se prosadila "nepolitická" politika prosazující namísto občanské společnosti politické strany na jedno použití, či ještě hůře, politické strany jako podnikatelské subjekty a mafiánský kapitalismus.

A tak jsme si museli zažít podivně přidělovaná státní občanství prostřednictvím ODA jako vládní strany, aby se takto čerství občané ČR mohli ucházet o restituce. To, že ODA skončila s nesplaceným dluhem cca 60 milionů Kč a bance dluh zaplatili občané ze svých daní, se taktně v tzv. demokratických médiích zamlčuje dodnes. Pak jako očista politiky měla sloužit Unie svobody. A byli jsme svědky propuštění sexuálních obtěžovatelů nezletilých, ale také podivných zakázek např. na obrněné transportéry za více než 20 miliard Kč. Nově nastoupivší vláda sice zakázku zrušila, aby ji však uzavřela znovu. Proč asi? Nebylo toho dost a přišla Strana zelených s vedením, které nemělo nic společného s vlastní členskou základnou. V rozporu se slibovaným programem a předvolebními slovy zmodrala tak, že usedla do vlády Mirka Topolánka, která celá stála na přeběhlících a podvodu na voličích. A to už jsme byli svědky vzestupu korupce, která neměla v naší zemi obdoby, samotný výčet by byl na celou tiskovou stranu.

Stále toho nebylo dost a stejný trik, jen ještě lépe připravený, znovu rozhodl, že vlády se ujala opět ODS provázená dál »kmotrovstvím« a korupčními skandály. Ovšem s heslem »padni komu padni« pak společně s TOP 09, tj. hlasateli odpovědnosti jen za sebe a navíc bez ohledu na potřeby jiných, včetně samotného státu. K tomu, aby mohli vládnout, přizvali tzv. lovce dinosaurů - Věci veřejné. Že šlo od počátku o úplné popření volebních slibů, mnozí kamarádi novináři dobře zamaskovali. Co by pro svého "druha ve zbrani" a ve prospěch mediokracie neudělali. Věci veřejné se staly bez skrupulí »věcmi neveřejnými«. I schůzku na Pražském hradě raději utajily. Všechno se schovalo za údajný boj proti korupci. A tak - i když nedostatečný, ale přece jen existující - zákon znemožňující se účastnit veřejných zakázek podnikům s nejasnou vlastnickou strukturou byl na základě návrhu právě poslanců z řad VV opět změněn ve prospěch těch, kteří zakrývají své skutečné zájmy. Za své vzal okamžitě slib, že budou zrušeny nesmyslné a protiústavní zdravotnické poplatky, VV se podílejí na schvalování jejich zvýšení. A tak bych mohl pokračovat až k rezignaci pana V. Bárty, který si pletl politickou stranu s podnikatelským subjektem.

Zmatení pojmů a lež se stala plošně uplatňovaným politickým nástrojem a pomůckou k ohlupování a manipulaci s vědomím našich občanů. Doufám, že už napříště to takovým »chytrákům« nevyjde, že se lidé probudí z letargie a řeknou si - už dost. Mysleli jste ve veřejných funkcích jen na sebe místo na správu veřejných zájmů dost dlouho. Je potřeba skončit s takovou fraškou a jít znovu rozhodnout ve svobodných nezmanipulovaných volbách, ve kterých hlavní slovo nebudou mít podivně sepsané manipulativní zprávy, přihlouplé strašení minulostí či lživé sliby, které neměly být nikdy dodrženy. Je čas skončit s politickým nečasem, je třeba světlo, aby bylo vidět, kde jsme a kde se co ocitlo.

Jaro je příslibem nového, nenechme vše při starém.

Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM a poslanec PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama