JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2017 14:47:00

Na garantovaný příjem nejsme připraveni, vedlo by to ke krachu státu

Na garantovaný příjem nejsme připraveni, vedlo by to ke krachu státu

Finsko jako první stát EU testuje garantovaný příjem. Přelomového pokusu se zúčastní čtyři tisíce nezaměstnaných, půlka z nich bude dostávat peníze bez ohledu na to, jestli si práci najdou.

Jste pro zavedení v ČR? Může u nás garantovaný příjem snížit nezaměstnanost a nahradit složitý systém sociálních dávek?

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM: Zajímavá myšlenka, ale Česká republika není v takové ekonomické situaci, že by mohla podobnou dávku zavést. Pokoušeli se o to například v jedné z nejbohatších evropských zemí, ve Švýcarsku, ale neprošlo to v referendu. Mělo by to jednu velkou výhodu pro stát, bylo by to jednodušší a lacinější z hlediska správy dávek. Ale stát na to není ekonomicky připraven, bylo by to demotivující pro uchazeče o zaměstnání a vedlo by to ke krachu státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama