JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2013 16:46:16

Nad jedním anonymním dopisem

Nad jedním anonymním dopisem

Komentář předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa.

Na mé jméno dochází velké množství dopisů, mezi nimi i anonymy. Jsou pochvalné, kritické, ale i nepřátelské. Často v nich pisatel předkládá své podněty, které podle jeho názoru dokážou straně přivést další hlasy, nebo naopak varuje, že to či ono, co KSČM udělala, jí odvede voliče. Mnohdy je škoda, že autor takových podnětů se nepodepíše a nepošle zároveň s dopisem i svou adresu, protože leccos by bylo možné si vysvětlit, třeba i ocenit jeho návrh anebo zdůvodnit, proč není reálný. Ty nenávistné za pozornost nestojí a jen dokazují, že jejich tvůrce svůj názor kryje anonymitou jen proto, že není schopen v diskusi ho obhájit. Chce jen ublížit. Ubližuje však především sám sobě.
 Mně jde však o ty anonymní dopisy, které pisatel psal pod dojmem něčeho, co lze vysvětlit. V poslední době jsem například dostal anonymní dopis týkající se činnosti komunistů v radě jednoho kraje. Vlastně ani ne tak jejich práce obecně, ale jednoho konkrétního radního, s jehož osobou, nikoli činností, je autor podání nespokojen. Prý kvůli němu nebude napříště volit KSČM. Proč je ale takového názoru, neuvedl. Má pravdu? Nemá pravdu? Jde o názor rozčileného souseda anebo se mu nelíbí třeba to, že v minulosti onen radní byl vedoucím hospodářským pracovníkem či absolvoval fakultu s politickým zaměřením? Nesdělil to. Nechme však stranou konkrétní dopis. Pokusil jsem se na něm jen ukázat, že moje stanovisko mohlo napomoci k vzájemnému pochopení a třeba i odstavit problém, jestliže ovšem takový existuje. Pokud bych znal jeho adresu, mohl bych vyslovit své stanovisko na jím nadhozenou záležitost. Jeho názor by třeba mohl být potřebný pro určitou okresní či krajskou organizaci KSČM, podnětem pro naši práci a poučením pro konkrétního zastupitele. Takto nezbývá nic jiného, než jeho dopis odložit. Vím ovšem, že někteří odpovědní pracovníci anonymy skutečně odkládají. Pro mne i ony jsou však jistým podnětem. Jejich obsah však, jestliže autor neuznal za správné se podepsat a zaslat nám svou adresu, většinou ovšem nesplní svůj účel. Stejně jako onen anonymní dopis, o němž jsem se zmiňoval.   Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama