JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2013 10:30:46

Neztrácejme čas, trvejme na rychlých předčasných volbách

Neztrácejme čas, trvejme na rychlých předčasných volbách

Stanovisko Výkonného výboru na 14. schůzi ÚV KSČM.

KSČM je přesvědčena, že za dané politické situace nelze vytvořit pevnou a stabilní vládu, která by měla většinu v současné Poslanecké sněmovně a zároveň i důvěru občanů České republiky. Proto stále považuje za nejrychlejší a nejvíce stabilizující řešení současné krize rozpuštění Poslanecké sněmovny PČR ústavním usnesením a neprodlené vypsání předčasných voleb.

Pokusy kolem vytvoření další vlády na zbývajících 10 měsíců považujeme za zbytečnou ztrátu času. Lavírování představitelů ODS i TOP 09 jen blokuje skutečné řešení. Jejich opakovaná „silácká“ prohlášení, že pokud nebudou respektováni, zasadí se o rozpuštění sněmovny, slouží jen boji o čas v dalších pokusech o sestavení vlády. Doufají tak v to, že by se ještě mohli dostat k moci a komplikovat dále dění v České republice.

Rychlé jmenování vlády Jiřího Rusnoka umožnilo odchod členů vlády Petra Nečase z jejich úřadů. Pokud se ODS a TOP 09 pokoušejí zpochybnit legitimitu tohoto ústavního pokusu, tak by si měly uvědomit, jak vážně byla a je zpochybněna legitimita jejich postupů v minulosti i návrhu na nestabilní slepenec 101 poslanců zahrnující nikým nevolené uskupení LIDEM.

Odchod Nečasova kabinetu totiž přivítala absolutní většina obyvatel naší země.

KSČM v žádném případě nepodpoří jmenování Miroslavy Němcové premiérkou a takto sestavené vládě by ani nedala svou důvěru. Je evidentní, že politikům z ODS a TOP 09 nejde o občany této země, ale hlavně o zachování jejich politických pozic. Jedině prosazení co nejrychlejších voleb, které navrhuje KSČM, může otevřít cestu k politicky korektnímu a ústavně čistému naplnění očekávání většiny obyvatel České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama