JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2011 13:50:39

Rozhodnutí soudu povede jen k radikalizaci odborů

Rozhodnutí soudu povede jen k radikalizaci odborů

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k předběžnému rozhodnutí soudu o pondělní stávce odborů.

Každé rozhodnutí soudu by sice mělo být respektováno, ale předběžné rozhodnutí městského soudu v Praze o tzv. nelegitimnosti vyhlášené pondělní stávky, které KSČM ještě detailně posoudí, se již na první pohled jeví jako procesně nesprávné a politicky jednoznačně účelové. Pokud jde o věcné důvody stávky, jde nejen o reformy, ale také o mzdy, které jsou vždy součástí kolektivního vyjednávání. Upozorňujeme také, že tyto požadavky zazněly jak při odchodu odborů z tripartity, vzhledem k neochotě vlády jednat a v čemkoli ustoupit, tak při demonstraci 21. května. Pokud soud argumentuje nedodržením 3denní lhůty, KSČM upozorňuje, že předběžné opatření nemůže být r rozhodnutím ve věci samé. Otázka případné legitimnosti stávky může být rozhodnuta jen v řádném řízení, nikoli v předběžném rozhodnutí. A co je nejdůležitější - ani zákon, ani aplikace práva nemůže omezit ústavní práva občanů ČR.

Vládnoucí pravice žádnými zákazy ničeho nedosáhne, ty povedou jen k radikalizaci občanů i odborových svazů. A pokud jde o výhrůžky vlády o náhradě škody na účet odborů, upozorňujeme, že samotné vládnutí P. Nečase a jeho týmu způsobuje České republice a jejím občanům nesrovnatelně větší škody než vyhlášená stávka.

Vojtěch Filip, poslanec Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama