JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2011 11:53:00

Tolerance k nesnášenlivým výrokům se nevyplácí

Tolerance k nesnášenlivým výrokům se nevyplácí

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k odchodu TOP 09 z jednání vlády na protest proti výrokům Bátory.

Protestní odchod ministrů TOP 09 z jednání vlády považuji za velmi pozdní reakci na tvrdohlavost ministra Dobeše, který drží ochrannou ruku nad panem Bátorou. Za zvláště smutné považuji, že tak jedna z vládních stran reaguje teprve poté, co pan Bátora svými nevybíravými výroky na facebooku urazil předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. Dokud urážel jiné občany, tak to zřejmě členům vlády tolik nevadilo.

KSČM opakovaně konstatovala, že člověk, který jako aktivista a šéf nacionalistického hnutí D.O.S.T. opakovaně vyjadřuje xenofobní a rasistické názory, nepatří do funkce na ministerstvu školství, které má svěřeno vzdělávání a výchovu mládeže. Obdobný názor vyjadřovaly i další strany a sdružení, řada osobností z akademické sféry i mnozí další občané. Jestliže vláda tyto výhrady dosud ignorovala, nemohou se její členové divit, že pan Bátora nabyl dojmu své nedotknutelnosti a pustil se stejně nevybíravě i do samotných členů vlády, kteří si dovolili jej kritizovat.

Rád bych věřil, že po této lekci si začnou ministři své podřízené vybírat alespoň o něco lépe. Ale dosavadní zkušenost s touto vládou mi to nedovoluje.

JUDr. Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama