JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2011 9:32:54

Výzvu landsmanšaftu by měla odmítnout také vláda ČR i kancléřka Merkelová

Výzvu landsmanšaftu by měla odmítnout také vláda ČR i kancléřka Merkelová

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k výzvě sudetoněmeckého landsmanšaftu vůči prezidentu Klausovi, aby se jménem ČR omluvil za údajné příkoří způsobené po válce Němcům občany ČR.

Výzva sudetoněmeckého landsmanšaftu směřující k prezidentu Klausovi, aby se omluvil za minulá příkoří, jichž se prý občané Československa provinili na sudetských Němcích, je vrcholem arogance této organizace, jež stále není už šedesát šest let schopna pochopit, kdo poslední světovou válku vyvolal a jak se na tom podíleli Němci žijící na území tehdejšího Československa.

Chápeme prezidenta Klause, který výzvu, zveřejněnou navíc v den výročí hrůzného činu nacistů v Lidicích, z tohoto důvodu odmítl.

Jsme však toho názoru, že by se měla odmítnout nejen kvůli zmíněné aroganci landsmanšaftu, ale i kvůli tři sta šedesáti tisícům Čechoslováků, kteří zahynuli při obraně naší svobody, v koncentračních táborech, na frontách 2. světové války, ať již doma nebo v zahraničí. Ukazuje se, že se landsmanšaft nezměnil a nadále pokračuje v rétorice tzv. 20 požadavků přijatých brzy po skončení války, jež lze dodnes hodnotit jako prohlášení revanše.

Věříme, že požadavek vyslovený landsmanšaftem, jenž je v rozporu nejen s dohodami mezi ČR a SRN, ale i s Pařížskými dohodami, které SRN podepsala při vstupu do Evropského společenství, bude kancléřkou Merkelovou odmítnut a že stejné stanovisko zaujme i česká vláda.

Vojtěch FILIP, poslanec Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama