Jakub Kulhánek, MA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2021 22:20:01

Česko pomáhá Tunisku se zvládnutím pandemie COVID-19

Česko pomáhá Tunisku se zvládnutím pandemie COVID-19

Česká republika poskytla pomoc Tunisku, které čelí zhoršení pandemie COVID-19.

Česká vláda v té souvislosti rozhodla o vyčlenění zdravotnického materiálu ze svých zásob a Tunisko zároveň na návrh ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka (ČSSD) zařadila mezi prioritní cílové země pro darování vakcín.

„Jsem velmi rád, že vláda schválila můj návrh, jak alespoň částečně ulevit Tunisku v této těžké době. Pandemie bohužel v tuto chvíli přesahuje kapacity tuniského zdravotnictví a podepisuje se i na turismu, který je pro tuto zemi klíčový,“ vysvětlil ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek.

Tunisko tak od České republiky získalo 256 000 roušek a přes 50 tisíc respirátorů třídy FFP2 v celkové hodnotě 5,7 milionů korun. Materiál uvolnila ze svých zásob Správa státních hmotných rezerv a přímo v Tunisu ho předal v úterý 3. srpna 2021 velvyslanec Jan Vyčítal.

Společně se zdravotnickým materiálem obdrželo Tunisko také vybavení od firmy MZ Liberec v rámci projektu vázaného peněžního daru pro jednotku intenzivní péče nemocnice Ras Jebel.

„Kromě materiální pomoci jsme na vládě rozhodli také o zařazení Tuniska mezi prioritní cílové země pro darování vakcín prostřednictvím mechanismu COVAX pod hlavičkou Týmu Evropa,“ doplnil šéf české diplomacie Jakub Kulhánek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama