ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2016 13:11:39

Kraj chystá modernizaci porodnic

 Kraj chystá modernizaci porodnic

Kompletní rekonstrukce porodnického oddělení v karlovarské nemocnici a obnova porodnice v Chebu - to je záměr Karlovarského kraje, který se postupně začne uskutečňovat ještě v letošním roce.

Pokračuje tak zásadní přeměna krajských nemocnic na moderní zařízení komfortní pro pacienty a s kvalitním zázemím pro zdravotníky. 

Obsah článku

Rada kraje schválila podmínky zadávacího řízení pro výběr zpracovatele projektové dokumentace na stavební úpravy v karlovarské nemocnici. Předpokládaná cena na zpracování projektové dokumentace včetně získání stavebního povolení a výkonu autorského dozoru je okolo 2, 2 milionu korun.  Kritériem pro výběr je z devadesáti procent nabídková cena a deset procent činí hodinová cena za autorský dozor.

Podle náměstka hejtmana Jakuba Pánika se celkové náklady na přestavbu porodnice předpokládají ve výši 80 milionů korun. „Chtěli bychom mít projekt připravený tak, abychom v příštím roce mohli dosáhnout na dotace ministerstva zdravotnictví,“ dodal.  V polovině letošního roku zahájí kraj také poslední etapu obnovy nemocnice v Chebu, kde se plánuje kromě stavby nového pavilonu i propojení gynekologického oddělení s porodnickým a dětským. 

 Na konci loňského roku kraj dokončil centralizaci lékařské péče v karlovarské nemocnici, díky které se ze starých nevyhovujících prostor pod jednu střechu pavilonu B přestěhovalo dětské oddělení, ORL a infekční oddělení. Celkové náklady projektu dosáhly 129 milionů korun s dotací z ROP Severozápad. Pacientům v chebské nemocnici začal sloužit moderní lineární urychlovač, který kraj pořídil za zhruba 98 milionů korun. Okolo sedmdesáti milionů korun putovalo v minulém roce z krajského rozpočtu do přestavby hned několika oddělení sokolovské nemocnice, jedním z nich byla právě porodnice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama