ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2015 11:19:46

Kraj přistaví v karlovarské nemocnici patro pro plicní oddělení

 Kraj přistaví v karlovarské nemocnici patro pro plicní oddělení

Karlovarský kraj připravuje další část rekonstrukce nemocnice v Karlových Varech. Díky investiční akci za téměř 70 milionů korun vznikne na lůžkovém pavilonu C nástavba, do které se ze starého nevyhovujícího pavilonu přestěhuje plicní oddělení.

Zastupitelstvo kraje rozhodlo, že dodavatele vybere formou otevřeného zadávacího řízení. Půjde o historicky první investici v Karlovarské krajské nemocnici s finanční spoluúčastí města Karlovy Vary. Nové plicní oddělení s celkovou kapacitou dvacet lůžek se v nových prostorách dočká moderních pokojů pro dva až tři pacienty, malého zákrokového sálu a ambulantního bloku. V léčebném traktu se počítá i s prostorem pro spirometrii a inhalaci. Nové podlaží bude doplněno o zázemí pro personál a tři inspekční pokoje.

„Stavbu bychom chtěli zahájit na jaře příštího roku, potrvá zhruba osm měsíců. Zvýší se standard poskytované péče na plicním oddělení a očekáváme úspory v nákladech na energie. Pavilon C, nyní s vizáží starého paneláku, dostane spolu s novým 5. podlažím zároveň moderní fasádu, zateplení a opraveny budou jeho balkony,“ řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Karlovarský kraj předpokládá, že investici zaplatí ze tří zdrojů. Z účelové dotace od Ministerstva zdravotnictví ČR ve výši 39 milionů korun, částkou 15 milionů z vlastního rozpočtu a díky už schválenému příspěvku od města Karlovy Vary ve výši 5 milionů. V příštím roce kraj požádá město o dalších 10 milionů korun a náměstek hejtmana Pánik věří, že odezva bude pozitivní. V současné době sídlí plicní oddělení v nevyhovujícím pavilonu z roku 1896, který je v havarijním stavu. ​
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama