ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2015 14:58:28

Centrum zdraví a bezpečí bylo slavnostně otevřeno

Centrum zdraví a bezpečí bylo slavnostně otevřeno

V Karlových Varech bylo slavnostně otevřeno ojedinělé vzdělávací Centrum zdraví a bezpečí. Výukové středisko bude sloužit pro interaktivní a praktické vzdělávání dětí i dospělých v oblasti prevence rizik a zvládání mimořádných životních situací.

​V areálu, který se skládá z několika specifických budov včetně improvizované nemocnice, policejní služebny nebo hasičské stanice, je návštěvníků k dispozici také moderní dopravní hřiště s železničním přejezdem. Všechny budovy i venkovní prostory jsou vybaveny odpovídající technikou pro věrnou simulaci rizikových situací, včetně interaktivních simulátorů a trenažerů. Děti si tak mohou nacvičit například únik z hořícího domu či záchranu tonoucího. 
Pro školy, školky, rodiče, ale i pro veřejnost je zde připraveno šest výukových programů, které jsou tematicky zaměřené například na první pomoc, dopravní výchovu či řešení mimořádných událostí. „Jsem rád, že se toto unikátní výukové centrum nachází právě v našem kraji a jsem si jist, že si odsud návštěvníci odnesou mnoho cenných zkušeností,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik při slavnostním otevření. 
Komplex školícího centra, jehož stavba byla financována z Regionálního operačního programu Severozápad, se nachází v blízkosti KV Arény. Náklady na výstavbu a vybavení centra praktického vzdělávání činily přes 50 milionů korun. Finanční prostředky na celoroční provoz centra ve výši 3 milionů korun poskytne město Karlovy Vary.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama