ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 12:10:45

Kraj bude dotovat budoucí praktické lékaře

Kraj bude dotovat budoucí praktické lékaře

Na nedostatek praktických lékařů pro dospělé a pro děti a dorost reaguje Karlovarský kraj. Ještě letos začne poskytovat příspěvek 20 tisíc korun měsíčně akreditovaným zařízením, která příští praktické lékaře po absolvování fakulty dál vzdělávají.

  ​Budoucí praktici obdrží z této částky polovinu, tedy 10 tisíc korun. Musí se ovšem zavázat, že nejméně po dobu dvou let po ukončení specializovaného vzdělávání budou v kraji pracovat ve svém oboru aspoň dvacet hodin týdně. Karlovarský kraj vyčlení na tento nový dotační titul pro rok 2016 ze svého rozpočtu 700 tisíc korun. 

„Karlovarský kraj se stejně jako ostatní regiony v České republice potýká s nedostatkem praktických lékařů. Věkový průměr praktiků dosahuje v našem kraji hranice 60 let. Reálně hrozí, že bez dalších koncepčních kroků nebude tento druh péče hlavně v menších městech a odlehlých částech kraje zajištěn. Proto jsme se rozhodli finančně motivovat nové lékaře, aby se chtěli v oborech všeobecné praktické lékařství a lékařství pro děti a dorost vzdělávat a dál v nich v našem kraji působit,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Jakub Pánik.   Získání specializace trvá praktickým lékařům pro dospělé tři roky a pro děti a dorost čtyři roky.  Pokud vzdělávající se doktor nesplní závazek léčit v regionu aspoň dva roky, vrátí kraji částku 10 tisíc korun za každý neodpracovaný měsíc. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama