ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2016 12:47:38

Kraj staví nové plicní oddělení karlovarské nemocnice

Kraj staví nové plicní oddělení karlovarské nemocnice

Nemocnici v Karlových Varech čeká další etapa rekonstrukce. Díky investiční akci za více než 70 milionů korun bude na lůžkovém pavilonu C přistavěna nástavba, do které se ze starého nevyhovujícího pavilonu přestěhuje plicní oddělení.

Stavební práce by měly být hotovy do konce tohoto roku. „Na financování projektu získal kraj dotaci od ministerstva zdravotnictví. Dalšími deseti miliony se bude na realizaci stavby podílet město Karlovy Vary. Jde tak o historicky první investici v karlovarské nemocnici s jeho finanční spoluúčastí. Zbytek peněz uhradí kraj ze svého rozpočtu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Podle náměstka primátora města Karlových Varů Michala Riška je jeho cílem, aby město v trendu podpory obnovy karlovarské nemocnice pokračovalo i v dalších letech.

Stavbu bude provádět společnost OHL ŽS, která vyhrála výběrové řízení. „Jsme rádi, že se nám podruhé v krátké době podařilo získat důvěru investora a že se můžeme na realizaci nových prostor pro plicní oddělení podílet. Rekonstrukce je specifická tím, že bude probíhat za plného provozu nemocnice, což na nás coby zhotovitele klade vysoké nároky z hlediska koordinace prací. Věřím však, že díky našim zkušenostem s obdobnými projekty zvládneme provést celou rekonstrukci ve stanoveném čase a v potřebné kvalitě tak, aby pavilon poskytoval moderní zázemí pro lékaře i pacienty,“ dodal za OHL ŽS ředitel divize 5 Jiří Kápl.

Nové plicní oddělení s celkovou kapacitou dvaceti lůžek se dočká moderních pokojů pro dva až tři pacienty, malého zákrokového sálu a ambulantního bloku. V léčebném traktu se počítá s prostorem pro spirometrii a inhalaci. Kromě nástavby pátého patra budou stavební práce zahrnovat i kompletní rekonstrukci celého objektu, který původně sloužil jako ubytovna a nyní především jako interna. Stavebníci opraví výtahy, balkóny a provedou zateplení fasády. „Přestěhováním plicního oddělení do nových prostor dojde nejenom ke zvýšení standardu poskytované zdravotní péče, ale i k lepší provázanosti lékařských oborů. Pacienti s náhlými změnami zdravotního stavu tak budou moci být rychleji ošetřeni internisty, kteří v pavilonu C sídlí,“ dodal náměstek hejtmana Jakub Pánik.

“Jde o důležitý milník, pozitivní výsledky spolupráce kraje a města na rozvoji nemocnice mohou ocenit nejen pacienti ze samotných Karlových Varů, ale i lidé z dalších míst regionu, ” zdůraznil generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März s tím, že ročně zdravotníci na oddělení ambulantně ošetří až sedm tisíc pacientů a dalších zhruba pět stovek je zde přímo hospitalizováno z důvodů zánětlivých onemocnění dýchacího ústrojí.

Nástavba plicního oddělení je dalším krokem v modernizaci Nemocnice v Karlových Varech​. V minulém roce byla dokončena centralizace lékařské péče za 129 milionů korun, díky které došlo k sestěhování oddělení ze starých budov do hlavních pavilonů a nově přistavěných prostor s moderním vybavením. Kraj letos ještě kromě jiného zahájí další etapu kompletní obnovy chebské nemocnice a rekonstrukci lůžkového chirurgického oddělení v Nemocnici Sokolov.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama