ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2012 11:43:00

Místo plošných zákazů by se EU měla vydat cestou ochrany nekuřáků

Místo plošných zákazů by se EU měla vydat cestou ochrany nekuřáků

Evropská komise dnes představuje protikuřácký balíček, který zvětšuje varovné nápisy na krabičkách cigaret, zakazuje výrobu cigaret s příchutěmi a zavádí další omezení prodeje tabákových výrobků.

„Uvedená opatření zavánějí plošnou prohibicí, která mívá za následek bujení černého trhu. Spotřeba cigaret neklesne, klesnou však daňové příjmy států z jejich prodeje. EU by neměla pořádat čarodějnické hony na kuřáky a tabákový průmysl, ale měla by se zaměřit na ochranu nekuřáků a dětí a mladistvých podléhajících lákadlu snadné dostupnosti cigaret. Vedle nezbytné osvěty a nezanedbatelné role výchovy v rodině považuji za smysluplné řešení zavedení celoevropského zákazu prodeje tabákových výrobků mladším osmnácti let spojeného s přísnými sankcemi. V duchu hesla svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, je také namístě přistoupit k uzákonění zákazu kouření v restauracích a na veřejných prostranstvích. Tomu se však Evropská komise bohužel zatím vyhýbá“, komentuje soubor protikuřáckých opatření europoslanec Jan Březina.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama