ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2010 13:54:00

Olympijský Majáles v Uničově

Olympijský Majáles v Uničově

Olympijská pochodeň zaplane v sobotu v 10 hodin u Gymnázia Uničov.

Olympijská pochodeň zaplane v sobotu v 10 hodin u Gymnázia Uničov. Za zvuku tamtamů a fanfár tam totiž odstartuje studentský Majáles a Uničov se na jeden den stane dějištěm Májové olympiády. Do ulic města se při této tradiční květnové studentské akci vydá průvod dvou stovek účastníků.

„Letošní ročník Majálesu Gymnázia Uničov se nese v duchu olympijských her. Do města tak zavítají cvičenci z různých koutů světa a jako speciální návštěva přijede i delegace UFO z vesmíru. Předvedeme i nejnovější sport - ,chytání lelků‘ či ukázku jídelních cviků,“ přiblížila program manažerka projektu Světlana Kropáčová. Průvod bude v jedenáct hodin pokračovat Májovou olympiádou na Masarykově náměstí, která vrátí přihlížející do minulosti. „Všichni si jistě pamatujeme spartakiádu. Právě tu na náměstí předvedou cvičenci z ČSSR a SSSR, následovat budou jednotlivé sportovní disciplíny,“ dodala Kropáčová.
Králem Majálesu se letos stal Miroslav Bartoň, velitel státní policie v Uničově, a společně se svou fiktivní tureckou chotí Ayse Meltem Yilmaz rozhodnou o nejlepších sportovcích, kteří stanou na stupních vítězů.
S myšlenkou obnovení tradice studentských majálesů přišli v roce 2001 sami studenti Gymnázia Uničov. Během osmi let, co se Majáles ve městě koná, se v rolích pomyslného královského páru, který zaštiťuje celou akci, vystřídali například europoslanec Jan Březina, náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Sekanina nebo mistr světa v aerobiku Vladimír Valouch.

(autor: Mladá Fronta Dnes)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama