Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2012 11:39:55

Gymnastika musí přežít

Gymnastika musí přežít

Jan Fischer během své kampaně navštívil Sportovní klub Hradčany Praha. Setkal se s vedením klubu a gymnastické federace a také s olympijským reprezentantem Martinem Konečným, který Jana Fischera v cestě na Hrad podporuje.

Kdysi bylo Česko považováno za zemi Věry Čáslavské – tedy zemi, jejíž gymnastická sláva sahá až ke hvězdám. Tato sláva však už dávno pohasla. Přesto stále existuje hrstka nadšených lidí, kteří se snaží tento sport i přes klesající tok finančních prostředků udržet na světové úrovni.

Důkazem je právě Martin Konečný, který trénuje pod vedením Oldřicha Otavy. Ten učí na FTVS tělocvik a biologii, jen pouhá trenéřina by ho neuživila. Zároveň i on sám shání peníze. „Potkal jsem úžasného člověka, který mi dal pro Martina 10 tisíc korun," vyprávěl nadšeně Janu Fischerovi.

„V době, kdy větší část populace trpí nadváhou a děti hledají způsoby, jak využít svůj volný čas, je nutné, aby gymnastika přežila, aby její základy měly své místo na školách. Kolik jen fotbalistů nebo hokejistů má gymnastickou průpravu, aby uměli správně padat a uměli se dobře hýbat,“ řekl Jan Fischer při návštěvě SK Hradčany. Za největší bolest pak považuje špatně nastavený systém financování sportu.

Jana Fischera celým areálem provedl Alon Hasa, který je ředitelem SK Hradčany. „Hledáme si talenty už v raném věku. Máme tu třeba pětiletého chlapce. Jeho rodiče ale nemají na členský příspěvek, tak u nás cvičí zadarmo, protože o takový talent nechceme přijít,“ přiblížil situaci Hasa.

Janu Fischerovi své umění předvedly i další naděje gymnastického sportu u nás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama