Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2010 13:26:00

Návštěva Arménie a Mongolska

Návštěva Arménie a Mongolska

Premiér Jan Fischer podnikne odloženou návštěvu Arménii a Mongolsko.

V obou zemích se uskuteční podnikatelská fóra s cílem identifikovat a dále rozvinout podnikatelské příležitosti a možnosti spolupráce.

Předseda vlády ČR Jan Fischer v pondělí 17. května odlétá na odloženou pracovní návštěvu Arménské republiky a na oficiální návštěvu Mongolska, kam přijíždí jako vůbec první český premiér v historii. Doprovází jej početná podnikatelská delegace.

V rámci pracovní návštěvy Arménské republiky (17. - 18. května) předseda české vlády v Jerevanu absolvuje jednání se svým arménským protějškem Tigran Sargsyanem a dalšími oficiálními činiteli. Arménie je zemí, se kterou měla Česká republika v minulosti významnou hospodářskou výměnu, zejména v oblastech energetiky, v současné době čeští vědci spolupracují na zvyšování bezpečnosti tamních jaderných elektráren. Další možnosti vzájemné spolupráce budou předmětem jednání.

Na programu oficiální návštěvy Mongolska (19. - 20. května) je především setkání s předsedou vlády Mongolska Sukhbaatar Batboldem, společná slavnostní recepce k 60. výročí navázání diplomatických vztahů, přijetí předsedy vlády J. Fischera předsedou Velkého státního Churalu Damdin Demberelem, setkání s buddhistickými představiteli Mongolska v klášteře Gandantegčinlen. Mongolsko je dlouhodobě jednou z osmi prioritních zemí české rozvojové pomoci, ekonomická spolupráce by se mohla dále rozvíjet zejména v oblasti stavebnictví a souvisejících aktivitách, v oblasti těžby nerostných surovin i následné rekultivace vytěžených oblastí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama