Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2010 14:14:00

Návštěva Kambodži, Mongolska a Arménie

Návštěva Kambodži, Mongolska a Arménie

Jan Fischer v sobotu 24. dubna odlétá na oficiální návštěvu Kambodžského království, Mongolska a Arménské republiky.

Předseda vlády ČR Jan Fischer v sobotu 24. dubna odlétá na oficiální návštěvu Kambodžského království, Mongolska, kam přijíždí jako vůbec první český premiér v historii, a na pracovní návštěvu Arménské republiky. Doprovází jej početná podnikatelská delegace. V každé zemi se uskuteční podnikatelské fórum s cílem identifikovat a dále rozvinout podnikatelské příležitosti a možnosti spolupráce.

V Kambodži (25. – 27. dubna) bude český premiér jednat s tamním předsedou vlády Techo Hun Senem, předsedou Senátu Kambodžského království Pothisal Chea Simem a předsedou Národního shromáždění Chakrei Heng  Samrinem. V královském paláci v Phnom Penhu delegaci přijme král Kambodžského království Norodom Sihamoni.  Oficiální návštěva je příležitostí navázat na spolupráci obou zemí, v 60. letech minulého století se Československo významně podílelo na budování infrastruktury v zemi, a české firmy by tak opět mohly přispět k současnému rozvoji Kambodže.

Na programu oficiální návštěvy Mongolska (28. – 29. dubna) je především setkání s předsedou vlády Mongolska Sukhbaatar Batboldem, společná slavnostní recepce k 60. výročí navázání diplomatických vztahů, přijetí předsedy vlády J. Fischera předsedou Velkého státního Churalu Damdin Demberelem, setkání s buddhistickými představiteli Mongolska v klášteře Gandantegčinlen. Mongolsko je dlouhodobě jednou z osmi prioritních zemí české rozvojové pomoci, ekonomická spolupráce by se mohla dále rozvíjet zejména v oblasti stavebnictví a souvisejících aktivitách, v oblasti těžby nerostných surovin i následné rekultivace vytěžených lokalit.  

V rámci pracovní návštěvy Arménské republiky (30. dubna – 1. května) předseda české vlády v Jerevanu absolvuje jednání se svým arménským protějškem Tigran Sargsyanem  a předsedou Národního shromáždění.  Do Arménie ČR v minulosti vyvážela např. turbíny pro vodní elektrárny, čeští vědci spolupracují na zvyšování bezpečnosti tamních jaderných elektráren, další možnosti vzájemné spolupráce budou předmětem jednání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama