Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2010 9:32:00

Poměr zástupců obou stran musí být vyrovnaný

Poměr zástupců obou stran musí být vyrovnaný

Prohlášení předsedy vlády po jednání ČSSD a ODS o doplnění vlády.

Na pozvání předsedy vlády se dnes znovu sešli zástupci ČSSD a ODS k jednání o doplnění vlády po odchodu ministrů nominovaných za Stranu zelených. Vzhledem k tomu, že politické strany ani tentokrát nedospěly ke společné dohodě, předseda vlády konstatuje následující:

1/ Současné složení kabinetu na období do voleb považuji za odborně dostatečné a schopné zvládnout agendu vlády. Uvědomuji si však, že odchodem obou ministrů nominovaných za Stranu zelených došlo k vychýlení dohodnuté politické rovnováhy v počtu resortních ministrů v neprospěch ODS, kdy dnešní poměr hlasů je 8 zástupců ČSSD a 7 zástupců ODS. Já osobně se považuji a i nadále chci považovat za člena vlády stojící mimo stranické struktury. Takto jsem byl vnímán i politickými subjekty, které se na vzniku této vlády podílely, a věřím, že i širokou veřejností.

Více: Fischer dal za pravdu ODS. Strana má teď vybrat nového ministra

2/ Považuji za vhodné obnovit vyrovnaný poměr členů vlády, a proto prezidentu republiky navrhnu, aby řízením resortu ministerstva životního prostředí pověřil kandidáta nominovaného ODS, a to za předpokladu, že půjde o osobu kvalifikovanou a bezpartijní. Současně jsem připraven převzít řízení agendy lidských práv a národnostních menšin, takže konečný poměr resortních ministrů bude 8 zástupců ČSSD a 8 zástupců ODS.

3/ Jako prioritu pro nového ministra životního prostředí vidím bezodkladné řešení problémů spojených s problematikou nečerpání Operačního programu životní prostředí pro účely obnovy vodohospodářské infrastruktury (čističky odpadních vod) ve velkých městech.
Jan Fischer předseda vlády ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama