Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2010 11:32:00

Premiér jednal se zástupci krajů

Premiér jednal se zástupci krajů

Jednalo se o poslední schůzku krajských hejtmanů s vládou v období jejího řádného mandátu.

Premiér po jednání pochválil dosavadní průběh vzájemných schůzek. Jan Fischer uvedl, že obě strany byly vždy schopné naslouchat, otevřeně diskutovat o problémech a shodnout se na jejich řešení. Předseda vlády hejtmankám, hejtmanům a předsedovi Asociace krajů ČR na závěr poděkoval za spolupráci.

Předseda Asociace krajů České republiky a jihomoravský hejtman Michal Hašek vyzdvihl úspěchy, kterých se díky spolupráci s vládou podařilo dosáhnout. Podle hejtmana Haška se jedná zejména o Memorandum o zajištění stabilního financování dopravní obslužnosti veřejnou regionální dopravou, navýšení prostředků na sociální služby v krajích nebo mimořádnou dotaci tři-čtvrtě miliardy korun na opravy silnic po letošní zimě.

Zástupci vlády dnes s hejtmany projednávali otázky životního prostředí, zdravotnictví a například také dotační program Zelená úsporám. Zástupci krajů požadují, aby finanční prostředky z tohoto programu mohly být využity i na zateplení veřejných budov.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama