Jan Fischer

1. místopředseda Rusnokovy vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2010 18:08:00

Priority pro oblast vědy

Priority pro oblast vědy

Rada pro vědu, výzkum a inovace se poprvé sešla v novém složení.

Místem prvního setkání Rady v novém složení se stala Kramářova vila. Přítomné přivítal premiér a současně předseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Jan Fischer. Ten také na úvod vyjádřil naději na novou dynamiku a konsenzus v rozvoji české vědy.

Následná diskuse se zabývala zejména prioritami v oblasti fungování rady a obecně celé české vědy. Rada se bude mimo jiné zabývat také financováním a způsobem hodnocení vědy, výzkumu a inovací. Členové se shodli, že důraz je třeba klást na expertní a koncepční roli rady.

Rada pro výzkum, vývoj a inovace prošla výraznou obměnou 10. května, kdy vláda odvolala stávající členy Rady a jmenovala nové. Rada v současnosti čítá 17 členů. Jejich seznam a další informace naleznete na stránkách Rady
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama